Komende tocht

De 26e editie van de boerderijenfietstocht wordt gehouden op zaterdag 13 juli 2019. Dit jaar wordt er een bezoek gebracht aan de boerderij van maatschap Wullink. Dit bedrijf is gestart in 1936 en is in 2008 als maatschap door Jan en Eduard Wullink voortgezet. Het bedrijf wordt uitgeoefend op 110 HA land. Naast de 300 melkkoeien zijn er nog zo'n 180 stuks jongvee. Het melken gebeurt sinds kort met behulp van een melkrobot.

De route gaat verder via het Wapenveldse Broek en Hoorn naar Heerde voor een bezoek aan MFA De Heerd, een prachtige multifunctionele accommodatie, die op 1 juli 2015 officieel is geopend door Koning Willen Alexander na een lange periode van voorbereiding. Het gebouw biedt onderdak aan verschillende gebruikers, zoals de bibliotheek, verenigingen en scholen. In de theaterzaal hebben reeds vele nationaal bekende artiesten opgetreden.  

De route voert daarna vrij snel naar het volgende bezichtigingspunt bij Joost Looman Hydrangea Cultures, een kwekerij die in het seizoen vol staat met hortensias. Joost is al de derde generatie die zich heeft gespecialiseerd in het opkweken van deze plant. Er zijn maar liefst 70 verschillende variëteiten leverbaar. Voor meer info, zie www.joostlooman.nl

Vervolgens gaat het via  de Schaapskooi en Renderklippen weer naar de finishlocatie.  De lengte van de fietsroute bedraagt 37 kilometer en is afhankelijk van de weersomstandigheden bijna geheel geschikt voor het gebruik van eventuele "brommobielen".

De start en finish vindt traditiegetrouw weer plaats bij partycentrum De Keet van Heerde. U kunt hier starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Uw route naar de startlocatie kunt u hieronder bepalen. Onderweg zijn een aantal controleposten opgenomen en bij de finish krijgt u vanzelfsprekend uw welverdiende herinnering. De deelnamekosten bedragen € 5,-- per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar een tarief van € 1,-- geldt. Bij voorinschrijving bedragen de kosten € 4,--, alleen giraal te voldoen tot 11 juli 2019 op IBAN NL77RABO0396555136 t.n.v. St. Hoes onder vermelding van het aantal personen.


U vindt partycentrum De Keet van Heerde tussen Heerde en Epe.  Komende van de A-50 neemt u afrit 28.


Klik hier om uw route naar de startlocatie te plannen.