Organisatie

 

De boerderijenfietstocht wordt georganiseerd door de Heerder Organisatie van Evenementen Stichting, kortweg HOES genoemd.

 

In 2016 heeft de stichting de Cittaslowprijs gekregen.

Het persbericht kunt u hieronder lezen:

 

Onder een luid applaus kreeg het bestuur van de stichting HOES, de Heerder Organisatie van Evenementen Stichting, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heerde de Cittaslowprijs 2016 uitgereikt. Dit vanwege de manier waarop zij gastvrijheid tot uitdrukking in ondersteuning van evenementen en als organisatoren van de Boerderijfietstocht.


HEERDE - Het klaterende applaus dat klonk bij de bekendmaking door burgemeester Inez Pijnenburg, onderstreepte de grote waardering die er is voor de inzet van HOES. Tal van organisaties in de gemeente Heerde doen een beroep op HOES als het gaat om de ondersteuning van evenementen. Dan zijn de vrijwilligers actief als verkeersregelaars, zorgen ze voor beveiliging en leiden zo tal van evenementen in goede banen. "Gastvrijheid is een van de kernwaarden van Cittaslow en die brengen jullie op een geweldige manier in de praktijk", aldus burgemeester Pijnenburg. Daarbij roemde ze de bescheidenheid van HOES: 'altijd onder de radar maar onmisbaar voor veel organisatoren'.


 

Naast de steun bij evenementen, organiseert HOES al 24 jaar de succesvolle Boerderijenfietstocht. Een evenement dat jaarlijks vele honderden mensen op doet stappen voor altijd weer boeiende tochten door de regio. Voorzitter Hans Beekhuis en de bestuursleden Herman Stijf, Geert Stijf, Wichard Stijf, Jaap Post en Henk Chaigneau kregen vervolgens de oorkonde uitgereikt en daarbij een flinke taart. Voorzitter Hans Beekhuis bleef bescheiden onder alle lof die werd toegezwaaid. "Wij doen ons werk graag", liet hij weten.
Op de foto hieronder staat het bestuur van HOES afgebeeld, van links naar rechts zijn dat

Herman Stijf, Geert Stijf, Hans Beekhuis, Jaap Post en Henk Chaigneau. Mede bestuurslid Wichard Stijf ontbreekt op deze foto.